om bøkene

 

Halvgudene, skrevet av Mari Moen Holsve, er en bokserie om trillingene Dina, Balder og Thea: tre vanlige tenåringer fra Oslo som en dag får vite at de egentlig er fra det mystiske øyriket Tiladnen - og at moren deres er en gud fra dette riket. Hvilket gjør trillingene til halvguder.

   Dina, Balder og Thea - eller Dimyne, Briskir og Trigg, som de egentlig heter - vender hjem til Tiladnen, men her venter store farer på dem. En mektig organisasjon som kaller seg Forbundet er ute etter å ta makten på Tiladnen, og utslette alle intelligente raser foruten menneskene. Og de er sykelig besatt av gudene. Hva passer vel bedre da enn at halvgudene er tilbake? Og Forbundet er fast bestemt på å få klørne i dem - med makt.

   Halvgudene allierer seg med motstandsorganisasjonen trysfelderne, og bestemmer seg for å bli med i kampen mot Forbundet.Har du ikke lest Halvgudene, og ønsker å vite mer? Ta en titt her for å lære mer om de tre halvgudene, eller klikk deg inn på Universet Tiladnen eller Raser på Tiladnen.
Halvgudene-serien består av tre bøker:

I tillegg har Mari Moen Holsve skrevet to andre, frittstående bøker som foregår i Tiladnen-universet:

Halvgudene (første bok) vant ARKs barnebokpris 2011, stemt fram av 10,000 barn fra hele Norge.«Tiladnen er et ambisiøst univers med en omfattende fauna, geografi og mytologi. Og med unntak av enkelte kjappe løsninger, henger det godt i hop (…) Den obligatoriske maktkampen er der, og actionscenene er svært gode.»

  1. -Marie L. Kleve, Dagbladet


«Mari Moen Holsve er faktisk mer ryddig enn mange av sine kollegaer i sjangeren. Hun forteller tydelig, og det magiske universet er ikke overdrysset med unødvendige påfunn. Selv om fortellingen er tidløs, er det innført mange moderne referanser som gir styrket identifisering for unge lesere.»

- Knut Anders Løken, barnebokkritikk.no


«Holsve kan sjangeren sin og det mytologiske grunnstoffet. Ho skriv visuelt om fabeldyr og filmatisk om naturfenomen.»

- Ingeborg Mjør, Dag og Tid